Pyhtään Kaunissaari - Pyttis Fagerö


Aito ja oikea - älä sekoita Kaunissaarta muihin samannimisiin saariin!
Kaunissaaria löytyy Suomen kartalta useampia, lähin samanniminen saari on pääkaupunkiseudun edustalla. Pyhtään Kaunissaari on kuitenkin alkuperäinen kesäparatiisi Itäisellä Suomenlahdella.

Kaunissaaren lumo on vertaansa vailla. Kesän kauneus näyttäytyy koko suloisuudessaan merimatkalla Kaunissaareen ja saaren kujilla tai rannolla käyskennellessä. Harva on jäänyt vaille mukavaa kesätunnelmaa ja seesteisen luonnonmaiseman mukanaan tuomaa rauhoittumista ja hyvää mieltä. Kaunissaaren ainutlaatuisuus on koettava itse; muut voivat vain sanoin ja kuvin välittää sitä saariston tunnelmaa, joka Kaunissaaressa on mahdollista kokea.

Kaunissaari on kesänviettopaikka.
Saaren pienvenesatama tarjoaa laituripaikkoja veneilijöille. Saaristolaismuseo kertoo esineiden ja esimerkkien kautta ihmisten menneisyydestä ja elämänmuodosta ulkomeren saarella. Taidegalleria, savustetun kalan ja käsitöiden myyntipisteet sekä kauppa, kahvila ja legendaarinen ravintola Kaunissaaren Maja täyttävät osaltaan saarella vierailevan tarpeita.

Kaunissaareen on helppo tulla.
Kotkasta Kaunissaareen kulkevat yhteysalukset M/S Otava ja M/S Tekla omien aikataulujensa mukaisesti.

Kaunissaareen pääsee!

TERVETULOA KESÄISEEN KAUNISSAAREEN!

Liikenne kesäkaudella

Kesäkaudella 2018 Kaunissaareen on mahdollista päästä useamman eri aluksen kyydissä. Aikataulut ovat jokaisen liikennöitsijän itsensä laatimia ja niitä täytyy yrittää tulkita parhaansa mukaan, jotta löytää itselleen parhaimman vaihtoehdon.

Saareen kulkee maksuton, valtion järjestämä yhteysalusliikenne.

M/S Otava on valtio-omisteisen Finferries- varustamon uusimpia aluksia ja se on rakennettu nimen omaan Kotkan alueen liikennöintiä ja merialueella tapahtuvaa öljyntorjuntaa varten. Alus pystyy kuljettamaan useampia autoja etukannella ja kykenee kuljettamaan erittäin merkittävän määrän rahtitavaraa. Matkustajille on tiloja aluksen matkustamossa ja ulkokansilla. Otavalta löytyy wc ja kahviautomaatti. Otavan matka-aika Kaunissaareen on noin 1,5 tuntia

M/S Tekla liikennöi yhteiskunnan maksamaa yhteysalusliikennettä Kuusisen satamasta. Aluksella on sisätiloja, kahvio anniskeluoikeuksin, wc ja ulkotiloja. Aluksen lastikannelle mahtuu merkittävä määrä rahtia, mutta suurempien tavara-erien kuljettaminen vaatii paikkavarauksen alukselta.
Teklan matka-aika Kaunissaareen on noin 1h 20 min.
 
Kymen Saaristoliikenne Oy/Tekla 1 aikataulu kesälauantaille

Kesäkaudella Kaunissaareen lähtee aluksia seuraavasti:

MISTÄ? MILLOIN? MIKÄ ALUS?

maanantai 

Kuusisesta 09:00 M/S Otava
Aikaa saaressaoloon: ~9 tuntia

Kuusisesta 16:00 M/S Otava

 

tiistai

Ei yhteysliikennettä tiistaisin! 

keskiviikko


Kuusisesta 09:00 M/S Tekla 1

Aikaa saaressaoloon: ~1,5h
torstai


Kuusisesta 10:30 M/S Otava          Aikaa saaressaoloon: ~ 15 min.

perjantai

Kuusisesta 09:00 M/S Tekla 1
Kuusisesta 18:15 M/S Tekla 1
Aikaa saaressaoloon: ~9,5 h

lauantai

Kuusisesta 10:00 M/S Tekla 1
Aikaa saaressaoloon: ~2,5
h

sunnuntai

Kuusisesta 15:15 M/S Tekla 1
Aikaa saaressaoloon: ~30 min

Kesäajan paluukyydit Kaunissaaresta Kotkaan:

maanantai

Kaunissaaresta 11:00 M/S Otava

20:00 M/S Otava 

tiistai

Ei yhteysliikennettä tiistaisin!

keskiviikko

Kaunissaaresta 12:00 M/S Tekla 1

torstai

Kaunissaaresta 12:30 M/S Otava

perjantai

Kaunissaaresta 11:00 M/S Tekla 1
Kaunissaaresta 20:15 M/S Tekla 1

lauantai

Kaunissaaresta 14:00 M/S Tekla 1

sunnuntai 

Kaunissaaresta 17:15 M/S Tekla 1

 

Kaunissaari.fi- sivusto ei vastaa mahdollisista virheista aikataulussa eikä
liikennöitsijöiden mahdollisesti tekemistä liikennöinnin muutoksista.


Kaunissaaren kauppa ja kahvila Merituuli sekä
ravintola Kaunissaaren Maja

Saaren palvelut ovat avoinna. Alta löydätte tarkempia aukioloaikoja. Palvelemme mieluusti myös muina aikoina mutta olkaa yhteydessä palvelutarpeista ilmoitettujen aukioloaikojen ulkopuolella. 

Kaunissaaressa saarelaisia, veneilijöitä ja kaikkia saaren kävijöitä palvelevat
kauppa ja kahvila sekä ravintola Kaunissaaren Maja.

Kaunissaaren kauppa availee oviaan talven jälkeen toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Täyttä valikoimaa ei heti alussa ole tarjolla mutta jonkinlaista eväs- ja juomatäydennystä löytyy.

Kahvila Merituuli, kaupan kanssa samassa rakennuksessa, tarjoilee kahvilatuotteita, juomia ja mielenkiintoisia viinejä ja tunnustetusti maistuvia pitsoja.

Kahvila avautuu kesäkauteen perinteisesti viikko ennen juhannusta.

Kaunissaaren Majan lohikeitto kuuluu kesään. Ravintola palvelee täysin anniskeluoikeuksin.
Ruokalistalta löytyy syötävää moneen makuun.

Avajaisviikonloppua vietetään 26. ja 27.5. Tervetuloa!
Arkipäivisin suunniteltaessa vierailua Majalla on varminta pirauttaa edeltä käsin jotta ravintolalla varmasti ollaan paikalla. Jokapäiväinen ja pidempi "normaali" aukiolo aloitellaan jahka koululaiset pääsevät kesälaitumille ja lomalaisia alkaa liikkua saaristossa.


Tiedustelut: p.010 832 3510 / Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen.  

 

Ajankohtaisia asioita

Alla on ajankohtaisia ja kesään liittyviä Kaunissaaren asioita. Pikku-infoista löydät Kaunissaaren vierailuasi varten ajankohtaista tietoa. Saarelaisten on helppo tarkastaa ajankohtaisuudet ja ilmoitusasiat alta. Jos haluat tiedottaa jostakin Kaunissaareen liittyvästä asiasta tällä areenalla niin ole yhteydessä. Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen.

*** 

Tiedon kulkemiseksi: Kaunissaaren kyläkunta ry:n jäsenten on hyvä pitää mielessä osoite- ja yhteystietojensa oikea-aikaisena pitäminen Kyläkunnan jäsenlistalla. Ainoastaan tällä tavoin tieto tavoittaa kaikki halukkaat. Siis; muuttuneet tiedot päivitetään rahastonhoitajalle Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi osoitteen. Sähköpostia voi laittaa koska tahansa vaikka tiedot eivät olisikaan oleellisesti muuttuneet. Netti-Jäseri jäsenrekisterimme listoilla ei ole kenenkään joskus muinoin antamia yhteystietoja joten kaikki tieto on tarpeen.

 
Mainostoimisto 4F