Historia

Image

Kaunissaari elää. Kesäkuukausina saaren ottavat omakseen lukuisat matkailijat ja lomailijat. Saarella on runsaasti loma-asutusta ja pienvenesataman ansiosta veneilijöillä on mahdollisuus nauttia Kaunissaaresta, itäisen Suomenlahden helmestä.

Kaunissaari on saavuttanut suosiota matkailijoiden keskuudessa vasta 1950-luvulta lähtien. Toisessa maailmansodassa silloiselle Neuvostoliitolle luovutettu Suursaari jätti tyhjiön suomalaisten matkailijoiden matkakohdevalikoimaan. Kaunissaari huomattiin pian Suursaaren korvikkeeksi. Vieläkin voi kaukokaipuutaan ja mielikuvitustaan pitää yllä tähystellen eteläisessä horisontissa kohoavan Suursaaren silhuettia.

Kaunissaarta ei voi tuoda. Kaunissaari ja sitä ympäröivä Suomenlahden pohjukka on koettava itse. Meri on alati liikkeessä ja aina jotenkin erilainen. Kautta aikain on kaunissaarelainen pöytä katettu veden antimilla ja niistä saadulla niukalla elannolla. Entisestä kalastajayhteisöstä, joka eli voimakkaimmin 1930 – 1950-luvuilla, on muistona pieni mutta moni-ilmeinen saaristokylä. Rannan vene- ja kalastustarvikevajat eli sarahit ovat selkeä osoitus saarelaisten katkeamattomasta yhteydestä ympäröivään mereen.

 
Mainostoimisto 4F