Nähtävää

Image

Juhannus on kaunissaaressa yhtä juhlaa. Lukuisat veneilijät, mökkiläiset ja telttailijat ottavat ilon irti keskikesän juhlasta. Kaunissaaren Majan juhannustanssit on vain koettava.

Kaunissaaripäivä heinäkuun ensimmäisenä lauantaina on kaikkien saaristoon ja Kaunissaareen tykästyneiden ykkösjuttu. Kesä alkaa viimeistään tällöin ja Kaunissaaripäivän jälkeen se onkin sitten yhtä kesää. Oli keli mikä tahansa! 

Sydänkesällä Kaunissaaren kujilla on mahdollisuus tavata uusia, yllättäviäkin tuttavia. Rauhaa kaipaavat löytävät rauhallisen lahdelman tai kotoisan kivenkolon merituulen tuoksun alta.

Elokuun viimeinen lauantai on Kaunissaaressa taianomainen. Iltahämärissä sytytetään rannalle muinaistulia entisaikoina poltettujen merkkitulien muistoksi. Jo päivällä aloitetut tapahtumat huipentuvat illanviettoon kahvila Merituulessa ja ravintola Majalla.

Image

Kaunissaarella on tarjota kauniin luonnon ja merimaiseman lisäksi myös kulttuurin piirteitä mukanaan kantavia retkikohteita ja paikkoja.

Arktisten lintujen muutto

kerää Kaunissaareen ja lähisaariin joka kevät paljon asiaan vihkiytyneitä harrastajia. Silloin tällöin itäisen Suomenlahden alueella bongataan harvinaisempiakin Suomen kävijöitä.

Hiekkarannat

saaren itäkyljellä ovat vaikuttavat. Aurinkoa ihannoivan on turha leveillä kaukomaiden beacheillä, jos Kaunissaari on kokematta.

Hautausmaan alapuolinen hiekkaranta on perheen pienimmillekin sopivan matala ja lähempänä kalastajakylää. 

Image

Kalastajakylä

on Kaunissaaren tärkein kohde. Saarelle saapuva ei voi ohittaa kyläaluetta, koska vuoroveneet liikennöivät kylänlahteen.

Kalastajakylän alue on valtakunnallisesti merkittävä perinnemaisema ja sellaisenaan suojeltu. Kylän kujat, venevajojen luomat katveet ja suljetut pihapiirit avaavat käyskentelijälle uudenlaisen ja mielenkiintoisen maiseman ja tilan.

Kalastus

on edelleen suosittu vapaa-ajan harrastus Kaunissaaressa. Lähivedet tarjoavat monia mainioita narrauspaikkoja. Syysmyrskyt houkuttelevat saareen ja viereisille karikoille kalastajia laajalti.

Kuka tahansa voi katsoa mieleisen mato-onkipaikan saaren rannalta ja koettaa kalastusonneaan. Hieman vakavampimielistä kalatusta varten tarvitaan normaalit luvat joita voi hankkia internetistä ja Kaunissaaren vesien osalta kaupalta tai Korppaksen kalakioskilta. 

Kuutamo

on syyskesällä henkeäsalpaavan kaunis. Kaupunkien valosaasteen jäädessä selän taakse näyttäytyvät tähtitaivas ja kuutamo Kaunissaaressa aivan uudenlaisina.

Lauluristeily

on osa Kotkalaisuutta ja Kaunissaarelaista kulttuuria. Jo 1960-luvulla aloitettu keskiviikkoperinne jatkuu. Iltaristeily starttaa Kotkan Sapokasta ja iloisen merimatkan jälkeen rantaudutaan Kaunissaareen. Saaressa meno jatkuu Ravintola Kaunissaaren Majalla, jossa pyörähdellään elävän musiikin tahdissa ja haluttaessa voidaan syödä vaikka pidemmänkin suunnitelman mukaan.

Pirunpelto

saaren korkeimmalla kohdalla tuo oman tuulahduksensa historiasta. Muinaisrantaa tarkastellessa voi kertailla edellisen jääkauden vaiheita mielessään.

Pohjoispää

ja loisto ovat monen Kaunissaareen kiintyneen retkikohde kerta toisensa jälkeen. 

Saaristolaismuseo

kylänlahden rannalla kertoo kiehtovalla tavalla tarinoita menneistä vuosista. Saarelaisia juttuja miehistä, naisista ja merestä.
Museon aukiolosta voit tiedustella numerosta 0400 705 808.

Sukeltaminen

on mahdollista Kaunissaaren lähivesissä. Lähes vuosittain järjestetään saaren pohjoispäässä sukelluskurssi, joka tutkii höyrylaiva Toraksen rippeitä meren pohjassa. Kaunissaari rajaa Ruotsinsalmen meritaistelun (9.7.1790) kenttää. Väitetään, että saaren pohjoispään hiekkavallit kätkevät taisteluissa kaatuneiden merisotilaiden jäänteitä.

Taide

on aina ollut läsnä Kaunissaaressa. Luonto itsessään on veistos ja sitä ikuistavat vuodesta toiseen monet taiteilijat. Saarella järjestetään joka kesä useampia leirejä tai kokoontumisia taiteen tekemisen tiimoilta.

 
Mainostoimisto 4F